Skip to content

“Owh..Chemor..”

Dalam tren KTM, ada seorang budak perempuan dan seorang budak lelaki berkenalan di dalam perjalanan balik kampung sempena cuti raya. Cara berkenalan mereka sangat unik, iaitu melalui SMS (Rasanya time ni lah evolusi SMS bermula.. :-P ). Mari kita saksikan perbualan mereka..

Amoi: Sapa nama?

Budak lelaki menjawab, bukan dengan mulut, tetapi dengan menulis “Ahmad” di hanset yang pada masa itu besar gedabak dan menunjukkan pada amoi tersebut.(tulis SMS tapi tak send)

Amoi: Owh, Ahmad..Mau pegi mane?

Sekali lagi Ahmad menaip SMS di handsetnya.. “Chemor” (hometownku :-P )

Amoi: Oowh, Chemor..

Pastu, Amoi tu dah takde idea nak tanya apa lagi kat Ahmad yang bisu lg tsumetai(cold) tuh. Dia pon terpikir, “Ini budak bisu kott”. So, amoi yang curious itu pun bertanya lagi.

Amoi: Eh, awak tak boley cakap ka?

Emak Amoi: Shhhh!!

Dengan pantas, emak amoi di sebelah men’shut-up’ kan anaknya. Tak baik tanya camtu kat orang bisu daa..

Pastu, Ahmad menaip di handsetnya, “Gong Xi Fa Chai!”

Amoi: Owh, terima kasih! Selamat hari raya!

Tiba-tiba..

Trut truut..trut truut..(konon2 bunyi handset, bunyi handset style lama plak tuh.. :-P )

Ahmad pula, dengan ajaibnya, menjawab panggilan itu..

Ahmad: Eh, atok. Ahmad ni. Ahmad tengah sibuk ni. Nanti Ahmad tepon balik ye.

Amoi: ………. Awak tipu saya!!

Pastu mereka pon bergelak ketawa sambil makan limau tahun baru..

***

Ada pun cerita di atas hanyalah berdasarkan ingatan penulis semata-mata.

***

p/s: In search for this advertisement video. Those who found it, please share it with me!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: