Skip to content

Jemputan ke..

April 18, 2009

walimah saya..ehem2..jgn harap laa..๐Ÿ˜›

Dengan ini, sy dengan rasminya menjemput semua kawan-kawan di Jepun(kalo orang Malaysia ke Korea ke..nak mai pon xdak masalah hehe), samada tua atau muda, kecik atau besar, mengikuti program anjuran Ikatan Persaudaraan Islam Jepun(IPIJ) yakni Golden Week Gathering 2009ย dari 2-4 Mei 2009 di Kanagawa!(Wow, 1st time nak gi Kanagawa sejak 4 tahun duduk sini huhu)

Tema program kali ini ialah

AL-MU’ALLIM : PRINSIP KEJAYAAN

Prinsip dan strategi Rasulullah SAW untuk mencapai kejayaan yang sangat hebat. Setiap episod kehidupan Baginda, andai dikupas dapat memberi seribu satu jalan kejayaan. Kehebatan kepimpinan Rasulullah terbukti apabila Islam pernah satu masa dahulu memegang kuasa dunia! Bukan sahaja sarjana Islam yang mengakui kepimpinan Baginda, malah sarjana barat mengiktiraf Baginda di tempat pertama,ย The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History.ย 

***

Ini bukan program untuk orang alim, atau orang baik-baik sahaja. Ini program untuk semua. Kita boleh belajar motivasi, dan juga sejarah Rasulullah.ย Dan mengupas kepentingan sejarah dalam hidup kita. Walaupon masa skolah dulu kita rasa sejarah tu mengantuk, kami akan berusaha untuk membuka satu persepsi baru tentang kepentingan sejarah dalam membentuk manusia bertamadun.

Tak perlu bayar duit banyak-banyak nak pergi kem motivasi kat luar. Program ini hanya mengenakan bayaran penginapan dan makanan sahaja.

Jom Kome! Join gheghame!
Penyertaan terhad. Klik sini untuk daftar.
Wajib daftar sebelum pergi, sebab takut nanti takde tempat tidur, hehe.๐Ÿ˜›

p/s: Kenapa saya suka pergi program IPIJ? Hanya Allah yang tau..๐Ÿ™‚

4 Comments leave one →
  1. kiminoegao permalink
    April 24, 2009 00:21

    bile walimahnye kakak??๐Ÿ˜€

  2. kiminoegao permalink
    April 24, 2009 00:22

    (jg lupe jemput yea..boleh le keme pegi.dekat je chemor tu..hhik)

  3. April 24, 2009 15:21

    Bule ke saya nak pergi?
    Tahun depan ada?
    HUhu, teringin nak berziarah ke sana.

  4. ZaliZabrina permalink*
    April 24, 2009 21:11

    >kiminoegao
    hehe, jgn riso..insyaALlah akak panggil nanti..hik3

    >nusaybah_me
    hehe, kalo nak mai no prob sis..
    kami sedia menjemput di airport, hehe(insyaALlah)
    tahun depan pon insyaALlah masih kami jalankan, sebab ni program tahunan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: